Kunstenaar Christiane Lorenz

Wat me drijft bij het schilderen is het bewegen in het spanningsveld tussen de wereld waarin we leven en die van ons diepe verlangen. Een uitdrukking van wat ik ervaar als ik dwars door de rauwheid van het leven beweeg naar de andere kant van de pijn… naar heelheid, ruimte en stilte.

Als zelfstandige kunstenaar maak ik vooral schilderkunst. Daarnaast schrijf ik gedichten en voel ik me geïnspireerd om deze te combineren met andere kunstvormen zoals muziek, film en de schilderijen van mijn dochters. 

Mijn schilderijen zijn visuele poëzie, voortgekomen uit het leven en mijn persoonlijke ervaringen.

Geboren in Berlijn heb ik als vierjarige het sluiten van de muur meegemaakt. Dat heeft diepe indruk op mij gemaakt. Mijn nichtjes en grootmoeder, die in Oost-Berlijn leefden, heb ik nooit meer gezien. Creatief en kunstzinnig bezig zijn was mijn antwoord op de Berlijnse dynamiek.

Schilderen geeft me de mogelijkheid mijn ervaringen, mijn kijk op het leven en mijn dromen te verbeelden.

Christiane schilderen


Bij het maken van mijn schilderijen voel ik me geroepen uit te nodigen tot vertrouwen en de moed te vinden om pijn, leegte en eenzaamheid aan te gaan. In de transformatie die hierop volgt worden licht en ruimte zichtbaar en voelbaar.

Om me te scholen als kunstenaar, heb ik lessen genomen van Nederlandse en internationale kunstenaars. Wat mijn schilderstijl kenmerkt is het werken met transparante lagen, veel licht en ruimte.Voor een persoonlijk verhaal en meer inspiratie zie de inspiratiepagina.  

Interesse in een schilderij of een galeriebezoek?
Graag kom ik met je in contact. Je bent van harte welkom in mijn Galerie aan Huis!
Bel, mail me of vul het contactformulier in bij interesse of een vrijblijvend galeriebezoek op afspraak.

Op de hoogte blijven van nieuwe schilderijen of exposities?
Meld je hier aan voor mijn nieuwsbrief ‘Kunstnieuws’.

 

Telefoon:          +316 2126 4776
E-mail:             info@christianelorenz.com

 

“Enkel met het hart kun je goed zien.

Het essentiële is onzichtbaar voor de ogen.”

 Antoine de Saint-Exupéry