Kunstenaar Christiane Lorenz

Schilderkunst is artistieke expressie.

Een levendige en boeiende vorm van  die mensen al eeuwen fascineert.

Het stelt mij als kunstenaar in staat om zorgvuldig mijn penselen en kleuren te hanteren om visueel verbluffende meesterwerken te creëren die emoties, gedachten en verhalen overbrengen.

Van de Renaissance tot de moderne kunststroming hebben schilders verschillende technieken gebruikt om de essentie van hun onderwerpen vast te leggen. Of het nu gaat om realistische portretten, abstracte composities of landschappen vol levendige tinten, elk kunstwerk nodigt de kijker uit in een andere wereld.

De streken en texturen op het doek hebben de kracht om gevoelens van ontzag, vreugde of introspectie in ons op te wekken. Bovendien dient schilderen als een medium voor kunstenaars om hun verbeelding te kanaliseren en hun diepste gedachten te verkennen.
Zie ook mijn coaching activiteiten.

Het nodigt uit tot persoonlijke interpretatie door de kijker en weerspiegelt tegelijkertijd de visie van de kunstenaar. Het bezig zijn met schilderijen kan een verrijkende ervaring zijn omdat het ons aanmoedigt om stil te staan, onze omgeving in ons op te nemen en troost te vinden in schoonheid te midden van ons drukke leven.

Schilderen geeft me de mogelijkheid mijn ervaringen, mijn kijk op het leven en mijn dromen te verbeelden.

 

Christiane schilderen

Bij het maken van mijn schilderijen voel ik me geroepen uit te nodigen tot vertrouwen en de moed te vinden om pijn, leegte en eenzaamheid aan te gaan. In de transformatie die hierop volgt worden licht en ruimte zichtbaar en voelbaar.

Om me te scholen als kunstenaar, heb ik lessen genomen van Nederlandse en internationale kunstenaars. Wat mijn schilderstijl kenmerkt is het werken met transparante lagen, veel licht en ruimte. Voor een persoonlijk verhaal en meer inspiratie zie de inspiratiepagina.  

Interesse in een schilderij of een galeriebezoek?
Graag kom ik met je in contact. Je bent van harte welkom in mijn Galerie aan Huis!
Bel, mail me of vul het contactformulier in bij interesse of een vrijblijvend galeriebezoek op afspraak.

Op de hoogte blijven van nieuwe schilderijen of exposities?
Meld je hier aan voor mijn nieuwsbrief ‘Kunstnieuws’.

 

Telefoon:          +316 2126 4776
E-mail:             info@christianelorenz.com

 

“Enkel met het hart kun je goed zien.

Het essentiële is onzichtbaar voor de ogen.”

 Antoine de Saint-Exupéry